Everyone is a mentor

Wanneer leer je het meest? Niet van die tweedaagse cursus, niet van die paar gesprekken met de coach, ook niet van terugkerende overleggen met je manager. Nee, we leren elke dag het meest van de ongeplande ongestructureerde leermomenten, van kleine irritaties en inspiraties. Steven de Lira laat jou in Everyone is a mentor zien dat iedereen in jouw leven een mentor is.

Dit boek biedt een pragmatische methode, die je leert hoe we op een dieper niveau met en van elkaar kunnen leren. En hoe je op die manier je purpose of hartsverlangen kan ontdekken. Purpose-gedreven mensen zijn meer betrokken en dus ook productiever. De methode is meetbaar; het aantal en de diversiteit van jouw mentoren is een indicatie van hoe open jouw geest is en hoe open je bent voor nieuwe samenwerkingsverbanden.

We besteden gemiddeld 1,5 uur per dag aan sociale media. Als we slechts 7 minuten daarvan zouden besteden aan mentorschap van onszelf en anderen, veranderen we de wereld! Die 7 minuten per dag zorgen voor een update van je mindset en voor een écht lerende organisatie.

Steven combineert het beste van twee werelden. Hij is geboren op Curaçao en kwam voor zijn studie naar Nederland. Hij gelooft in verbinding en warme relaties, maar ook in efficiëntie en schaalbaarheid. Dat is precies wat we nodig hebben om sociaal-emotionele ontwikkeling toegankelijk te maken voor iedereen.

Dit boek laat zien dat er een haalbare manier is om dat te doen: social deep learning. Het is een manier om onze interacties bewuster in te zetten voor massale sociaal-emotionele groei. Dat is geen luxe, dat is noodzaak. Hoe? Everyone is a mentor.

Steven, ik probeer iets over te brengen van wat ik allemaal heb gevoeld en gedacht toen ik je boek las. Je hebt mij met je boek iets gegeven waardoor ik met een veel opener en meer heldere blik processen kan begrijpen waar ik over nadenk, mee bezig ben, wil begrijpen, die in mijn leven aan de orde zijn.

Jellie Klaster

Een realistisch én upbeat boek voor een ieder die het leven van zichzelf en anderen een positieve wending wil geven. Met een krachtige boodschap die laat zien hoe we samen kunnen bouwen aan een nieuw toekomstperspectief.

Albert Paardeka

Een realistisch én upbeat boek voor een ieder die het leven van zichzelf en anderen een positieve wending wil geven. Met een krachtige boodschap die laat zien hoe we samen kunnen bouwen aan een nieuw toekomstperspectief.

Rob Mulder

Bestellen

Everyone is a Mentor (Softcover)
€ 19,95

Verzendkosten € 5,00
Totaal